nedeľa 16. októbra 2016

DIY - AUtumn


Dnes tu mám pre Vás ďalší DIY článok. Tentokrát som si pripravila jesenné obrazy, ktoré hravo zvládne každý. Možno ste takéto "odtlačky" listov robievali kedysi, keď ste boli malí. Ach... bolo to tak dávno, keď som maľovala vodovými farbami či temperkami. 

Čo budeme potrebovať? 
- rám na fotky
- listy (rôznych tvarov)
- akrylové, temperové farby
- čistý papier
- štetec



Ako budeme postupovať? 

Na paletu alebo ak nemáme, tak na nejaký kúsok papiera si vytlačíme farby. žltú, červenú, zelenú, hnedú, oranžovú, nech je to čo najfarebnejšie.  Vezmeme si ďalší papier alebo noviny, na ktorom budeme nanášať farbu na listy (aby sme samozrejme nezababrali všetko okolo). 


Štetcom nanesieme farbu na list, vezmeme ho a pritlačíme na papier. Pokiaľ chcete dopredu vedieť ako to  má vyzerať, kľudne si najprv listy poukladajte na papier tak, ako sa vám páči a akoby ste chceli, aby obrazok vyzeral.


List trošku popritláčame na papier, aby bolo vidieť na odtlačku aj tie "žily", ktoré listy majú. 


Potom list odlepíme od papiera a opakujeme s ostatnými listami. Ešte jeden tip - skúste si farby na liste zmiešať, bude to vyzerať zaujímavo. :-) 


Po dokončení necháme farby poriadne zaschnúť a potom už len vložíme do rámika a obraz je hotový. Mne sa napríklad páči, keď je na obraze aj len jeden list v strede, je to také minimalistické, ale pekné. Môžete si obrazy potom zavesiť aj na stenu alebo len niekam položiť na strinku či poličku. :-) 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára