sobota 25. marca 2017

Moja starostlivosť o vlasy - Jar 2017 | Matrix

V minulom článku som Vám ukázala, aký šampón momentálne používam na umývanie vlasov. V tomto článku predstavím ďalšie produkty, ktoré nanášam po umytí vlasov.


Ale predtým, ešte používam jeden šampón. Keďže som pred niekoľkými týždňami navštívila kaderníčku a strávila u nej 3 hodiny, pretože mi farbila vlasy a z mojich hnedých (ktoré som už mala fakt dlho a chcela som nejakú zmenu) vzniklo blonďaté ombre. Síce to na prvý raz nechytilo úplne na najsvetlejšie, aké by som si priala, tak o cca dva mesiace ma farbenie a zosvetľovanie čaká znova a potom už dúfam budú ešte krajšie. Na to, aby si držali tú svetlú  blonďatú farbu som si zaobstarala zosvetľujúci šampón Matrix Total Results Color Obsessed So Silver pre blond vlasy. 


Jeho úlohou je neutralizovať nežiadúce žlté tóny blond vlasov. Obsahuje studené fialové pigmenty, ktoré  neutralizujú tieto žlté tóny. Používam ho ale len od polovice až po konce vlasov, teda na farbené vlasy. Pri aplikácii sa odporúča používať aj ochranné rukavice, čo ja som nejako prehliadla a vôbec ich nepoužívam. Tiež sa odporúča pred prvým použitím vyskúšať ho na malom mieste okolo krku, či nemáte náhodou nejakú alergiu alebo podobne. Ja som toto nepraktizovala kvôli tomu, že ho nepoužívam od korienkov, takže sa v podstate nedostáva do styku s pokožkou hlavy. Väčšinou ho nechávam na vlasoch pôsobiť 5 minút a potom zmyjem. Zatiaľ som ho použila len 3 krát, ale mám pocit, že to pomáha a určite ten efekt bude viditeľnejší po viac použitiach. 


Po umytí prichádza na rad vyživujúci kondicionér s argánovým olejom Matrix Oil Wonders. Marocký arganový olej obsiahnutý v kondicionéri obnovuje vlasovú štruktúru, dodáva vlasom jemnosť a lesklý vzhľad. Nechávam ho pôsobiť približne 2-3 minútky, má jemnú vôňu, no čo ma tiež dosť zaujalo je pekný obal. Kombinácia zlatej a čiernej pôsobí luxusne. 


Do vlhkých vlasov potom zvyčajne (ale nie vždy) aplikujem jeden z bezoplachových kondicionérov Gliss Kur. Jeden je na namáhané a lámajúce sa vlasy a druhý na namáhané vlasy farbením a stylovaním, čo sa mi fakt zíde, pretože vlasy sú po farbení a tiež ich častejšie žehlím, predsa len to ombre vyzerá krajšie na rovných vlasoch. No najviac mi tieto dva zázraky pomáhajú pri rozčesávaní vlasov. V poslednej dobe strašne elektrizujú, ešte aj v robote máme také mikiny, ktoré strašne elektrizujú nie len mne vlasy ale aj kolegyniam a ak ich mám rozpustené tak sa neskutočne zauzlia a nerozčeše ich ani pán boh. Tak aby som si nevytrhala všetky vlasy, použijem jeden z týchto dvoch zázrakov a hneď to ide jednoduchšie. Určite odporúčam každému, kto má podobný problém, ja na ne nedám dopustiť a som rada, že som ich vyskúšala (aj napriek tomu, že som dlho používala väčšinou len prírodné produkty). 


Keď mám už vlasy suché, aplikujem na ne vyživujúci olej Matrix Biolage Exquisite, po ktorom som dlho túžila. Vlasy sú na dotyk hebkejšie a tiež im dodá krásny lesk. Dávkujem po 2-3 zatlačenia a vlasy vôbec nevyzerajú mastné, čo sa mi pri niektorých olejoch stáva a potom ich môžem na druhý deň zas umývať. Tento taký nie je, a aj preto mi dosť vyhovuje. Obsahuje výťažky z oleja Moringa, najčistejšieho prírodného antioxidantu, ktorý vlasy chráni, vyživuje do hĺbky a zanecháva ich žiarivo lesklé.  Tiež sa mi páči balenie a keď sa mi minie vyskúšam aj posilňujúci olejček pre jemné vlasy. Výhoda je tiež, že ho môžete používať pred umytím, do vlkých vlasov, po umytí, do suchých či pred fénovaním alebo žehlením, proste hocikedy, kedy Vás napadne. 


A najvoňavejší kúsok na koniec. Ako som spomínala, žehlím si vlasy o niečo častejšie (aj keď to nepreháňam, pretože som si so žehlením už v minulosti zničila poriadne vlasy). A hlavne dbám o to, aby som pred žehlením použila nejaký ochranný prípravok. Tento termoaktívny spray Matrix Style Link Prep používa aj moja kaderníčka a zaľúbila som sa do tej vôňe na prvý čuch. Preto som druhý raz sledovala, čo za sprej to používala a hneď som si ho objednala. Má sa aplikovať do vlhkých vlasov a a tepelná ochrana je až do 230°C, pričom ja si vlasy žehlím pri cca 170 °C. A najdôležitejšia vec, že vlasy ostanú rovné aj po tom, keď výjdete von aj bez použitia laku na vlasy. Všetky Matrix produkty som objednávala na e-shope notino.sk


7 komentárov:

  1. Ten fialový šampón od Matrixu vyzerá zaujímavo, ten sa hodí podľa mňa každému, kto ma ombré alebo problém s farbou. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tiež ma zaujal ten fialový šampón :) ale počula som už, že toto kočky používajú kvôli blond farbe :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od metrixu som zatial nic neskusala, ale ten modry sampon ma celkom zaujal 🙂

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Strasne sa mi pacia tie fialove sampony na blond vlasy. Ale kedze som tmavovlaska mozem len snivat :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mala som od Matrxu masku Total results a veľmi sa mi páčila. Končeky zacelila, vlasy nezaťažila a navyše fakt krásne voňala. Moja kaderníčka s touto značkou pracuje a ja ju mám tiež rada. Navyše nie je mega drahá.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť